Dalängens djurhälsa


Vi är ett gift par som heter Marie och Kenta, som från Mars 2018 bor i ett litet sött hus i Alafors. Vi hyr också ett stall till våra hästar i ett stall i närheten av vårt hus.

Vi valde att sälja vår gård i Trollhättan och göra något nytt i våra liv.


Marie är född 1977 och bodde i Lindome utanför Göteborg tills hon började på gymnasiet uppe i Årjäng, Värmland. Det var den sista 2-åriga utbildningen i Sverige och gick ut som Diplomerad hästskötare. Efter detta flyttades det runt en del, jobbade som hästskötare på Säffle herrgård och hos Torgersson i Fjärås. Började jobba i bil branschen 1997 och jobbade i den fram till 2014. Bredvid detta har hon utbildat sig till Hovslagare SLU Skara 2001 och jobbat under ett par år som hovslagare. 

Började tidigt med hästar, på ridskola som 3-åring. Här mötte hon Sabina, en liten klok ponny som hon hyrde varje vinter i många år och sedan köpte. Sabina och Marie kom att betyda allt för varann under många år (mer än 26år) och hon somnade in på vår gård 17 Oktober 2011, 34år gammal! Med henne provade Marie mycket olika saker, allt från körning till hoppning till skogsarbete och akademisk ridkonst.


Kenta såg dagens ljus 1973 i Ytterby, Kungälv och hade inga hästar som intresse förrän Marie dök upp, om man bortser från några ridlektioner på den lokala ridskolan som liten.

Kenta är en väldigt social kille som jobbat inom lite olika områden, fastighetsskötare, ungdomsledare, receptionistchef på hotell och sen som ansvarig över kakel och klinkers avdelningen på en lokal affär i Trollhättan, han har varit i VVS branschen på en stor kedja som butiksäljare. men jobbar nu som säljare av husvagnar och husbilar på Fritidscenter i Tagene.

Han skulle som första häst ha en häst som inte var högre än honom själv när den sträckte på huvudet, det blev en liten svart Shetlands ponny vid namn Trixie, som lärde honom, tillsammans med Sabina "den hårda vägen"!

Senare hittades den underbara RedWind och de två tillsammans har utvecklats och haft mycket roligt ihop.Vi delade från början ett gemensamt intresse av historia, Marie från den "Akademiska ridkonsten"`s vy, hur man utbildade, tränade och red hästarna inför kriget. Kenta som trumslagare på Carlstens fästning.

Vi miljötränar alla våra hästar med, trumma, fana, rök samt orkester.

Vi tränar båda för Carina Eriksson när tillfälle ges samt Sabine Oettel                                                                                                 HEM